Foredrag førte til engasjement

F.v Kine (arrangementsansvarlig KULSAM), Vanja (leder AKULBI) og Anders (økonomisansvarlig KULSAM)

I § 2.1 i KULSAMs vedtekter står det at: «Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer har til formål å fremme samhold mellom studenter ved å skape interesse, glede og utvikling for kulturelle og politiske spørsmål gjennom foredrag, ordskifte og andre tiltak».

Konflikten mellom Israel og Palestina har pågått i en lengre periode, og tiltakene som har blitt fremmet i et forsøk på å løse konflikten har feilet. I den anledning, ønsket KULSAM å rette fokuset mot et initiativ som ikke har vært en del av den allmenne debatten om konflikten.

Høgskolen i Lillehammer fikk tirsdag besøk av lederen for bevegelsen AKULBI (Akademisk og kulturell boikott av Staten Israel), Vanja Alling. Under besøket holdt hun et foredrag om kulturell og akademisk boikott av Staten Israel. Foredraget hadde en kort introduksjon til dagens situasjon om forholdet mellom Israel og Palestina, hvor fokuset lå på konsekvensene den israelske okkupasjonen har for den palestinske befolkningen. Deretter gikk fokuset over på det mange vil kalle kontroversielt: en boikott av akademiske institusjoner i Israel.

Allings innlegg varte i en halvtime. Etter dette gikk innlegget over i en diskusjon, som varte i litt over en time. Det var mange spørsmål fra salen, og Alling fikk mulighet til både å utdype og forklare mer inngående hvilke implikasjoner en slik boikott ville medføre, både for israelere, palestinere, men også for de ulike institusjonene og menneskene som ville delta i en boikott.

Vi ønsker å takke Vanja, AKULBI, Aksel og alle de som møtte opp og sørget for et interessant og hyggelig møte!

Foredraget ble arrangert av Kultur og Samfunnsutvalget i Lillehammer i samarbeid med Norsk Tjenestemannslag og Forskerforbundet.

Advertisements
Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: