Vel overstått!

20150407_160126

Så godt som full sal

Tirsdag 7. april var det duket for storfint besøk ved Høgskolen i Lillehammer. Sammen med Jussforeningen og Student’s Psychology Union (SPU) hadde vi invitert Geir Lippestad for å reflektere rundt verdier.

I utgangspunktet var 7.april – dagen etter 2. påskedag – en dato som ble sett på med alt annet enn trygghet hva gjelder oppmøte. Når man tenker på hvor vanskelig det er å trekke mennesker til arrangementer til vanlig, gjorde denne datoen oss faktisk litt bekymret. Det at vi også måtte ta inngangspenger gjorde ikke saken bedre.

Heldigvis var denne bekymringen grunnløs – det fikk vi erfare allerede dagen vi startet markedsføring og åpnet for salg av billetter. Både interessen og antall påmeldinger de første dagene hadde en relativt beroligende effekt på oss som var i arrangementgruppen. Morsomt!

Geir Lippestad

For det er slik – store navn koster faktisk penger. Således er det også på sin plass å takke Lillehammer Studentorganisasjon (LiSt). Fra dag én har de vært positive til arrangementet, både med tanke på økonomisk- og administrativ hjelp. De har vist seg å være gode sparringpartnere, både når vi har vært enige, men kanskje enda viktigere, når vi har vært uenige. Det skal også sies at den lave billettprisen skyldes raushet fra deres side. Takk for hjelpen!

Nå, tilbake til foredraget! Vi hadde nesten fullt hus i auditorium A, det største auditoriet på skolen. 300 billetter var solgt. Innholdet i foredraget var tankevekkende. Vi oppfattet det som en ektefølt og ærlig Geir Lippestad som talte til oss, hvor egne erfaringer ga god og beskrivende kontekst til temaer som ble belyst. Lippestad var god til å invitere de som hørte på inn i sine tankerekker, og dermed også skape en nærhet til den prosessen han selv måtte gjennomgå, da han morgenen 23. juli 2011 ble oppringt av politiet i Oslo.

11132008_10153166888850535_1961313055_o

Arrangementgruppen

Som en fortsettelse av det, brukte Lippestad mye av foredraget til å forklare og synliggjøre hvorfor verdier er gjennomgående viktig i dagliglivets mange valg. Verdier som en verktøykasse for motivasjon og valg er en god oppsummering.

Vi i Kultur- og Samfunnsutvalget ønsker å rette en stor takk til Jussforeningen og SPU. Samarbeidet og de gode relasjonene vi opparbeidet oss gjennom denne prosessen ser vi på som verdifulle, ikke bare for oss selv, men også de som kommer etter oss. Med dette arrangementet håper vi å ha satt en ny standard innenfor både faglig innhold, men også for relasjoner mellom studentgrupper. Vi ønsker også å takke studenter og andre interessenter for deres deltagelse – uten dere kan vi ikke arrangere noe. Vi gjør dette ene og alene for deres del! Således håper jeg også arrangementet har åpnet øynene for studenter ved høgskolen i den forstand at det er viktig å bidra. Finn en studentgruppe, meld deg inn, gled andre!

På vegne av Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer
Avtroppende styreleder, Vegar Østli Bekkos

Advertisements
Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: