Hva har blitt arrangert?

Her er en liten oversikt over noen av de spennende arrangementene som har blitt arrangert i regi av Kultur- og Samfunnsutvalget før. Ta en titt og se om vi tidligere har arrangert noe som du interesserer deg for, om det er tilfelle ville jeg ikke nølt med å melde meg inn i utvalget!


 

ARRANGERT AV 2014/15 STYRET

 • Arrangement “å snakke om sex”  med Ingrid Marie Treborg etterfulgt av oppvisning av “Det Andre Teateret”

Norsk litteraturfestival og Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer inviterte til studentkveld under årets litteraturfestival på Lillehammer.Kveldens aktivitet fikk navnet «å snakke om sex», fordi det å snakke om sex på en ærlig og ekte måte er så utrolig viktig og det var nettopp dette Ingrid Marie Treborg gjorde.  For mange er kanskje ikke dette navnet så kjent, men flere kjenner nok til bloggen Flinke piker som herjet for noen år siden. Bloggen der vi fulgte jentene Emma, Linnea og Chantal som blogget åpent og ærlig om kropp, sex og seksualitet. Det var bare ett problem: Jentene fantes ikke – alt var skrevet av en 29 år gammel kvinne fra Sørvestlandet. Fiktivt eller ekte – bloggen åpnet opp for ærlighet rundt sex. Treborg samtalte med Morten Sandvik om bloggen, boken som kom etter og om påvirkningen bloggen og boken har hatt på dagens unge. Etter samtalen avsluttet vi kvelden med impro-teater ved Det Andre Teateret. De tok utgangspunkt i tematikken fra møtet med Ingrid – kropp sex og studentliv og lagde en riktig så morsom forestilling for oss. 

Ingrid Marie Treborg samtaler med Morten Sandvik

Ingrid Marie Treborg samtaler med Morten Sandvik

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Foredrag av Geir Lippestad; Verdier i endringstider

Jussforeningen, Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer og Student’s Psychology Union (SPU) inviterte sammen til foredrag med Geir Lippestad; Verdier i endringstider.

Det er våre verdier som styrer valg og det er våre verdier som kan gi oss motivasjon. Hvordan kan man bruke sine indre verdier til å fatte gode valg – både på egne og andres vegne? Lippestad snakket om bruken av verdier i dagliglivet og uforutsette tider – hvor verdiene blir en personlig verktøykasse i livet – for motivasjon og for valg. Foredraget var beriket med Lippestads egne erfaringer om hvordan det er å stå i krevende situasjoner over tid.

Foredragets tverrfaglighet passet alle studieretninger, yrker og profesjoner. Problematikken som blir tatt opp gjelder både i yrkeslivet og det private liv. Foredraget har fått svært gode skussmål, og Lippestads score på 5,8 fra konferansen «Kommunikasjon på sitt beste» var bedre enn noen andre av de 800 foredragsholderne kurs og konferansegiganten Confex benyttet i 2012.

Arrangørene samlet med Geir Lippestad etter foredraget - fra venstre: Kulsam, Jussforeningen og SPU.

Arrangørene samlet med Geir Lippestad etter foredraget – fra venstre: Kulsam, Jussforeningen og SPU.

 

 • Vinterballet 2015;Hunderfossen

Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer ønsket velkommen til Vinterball. Årets vinterball ble avholdt i Trollsalen på Hunderfossen. Kvelden ble tilbringet med oss og andre fra Høgskolen i Lillehammer, Studentersamfunnet i Oslo, Bergen og Trondheim. Målet med Vinterballet er å skape en arena for å bli kjent på tvers av studentgrupper og studentersamfunn. Dette for å bygge nettverk og bli bedre kjent med bredden av student-engasjement. Ballet har etablert seg som en tradisjon siden Kulturutvalgets stiftelse i 2011.

Vinterballet 2015 ble en veldig fin og morsom kveld. Vi fikk tilbakemeldinger på god mat, god service og kjekke aktiviteter på hunderfossen – veldig kjekt! Etter middagen mottok Jussforeningen ved Hil og Lillehammer filmklubb “Den Beskutte Elgs Æresgevir” for inngående og godt samarbeid over en lengre periode- vi gratulerer!

Prat og myldring på Kulturhuset Banken før bussen gikk videre til Hunderfossen for aktiviteter, middag og godt selskap.

Prat og myldring på Kulturhuset Banken før bussen gikk videre til Hunderfossen for aktiviteter, middag og godt selskap.

 

 • UKA Lillehammer: Det Andre Teatret

UKA Lillehammer startet med IMPRO! Uten eget teater i byen inviterte vi Oslos morsomste teater til Lillehammer i samarbeid UKA Lillehammer. Teatret spiller forestillinger som hip hop- musikaler, mordmysterier i Poirot-stil og ”Two Boys Makin´up dænsbænd”, til fullsatt sal, uke etter uke. Og ALT er improvisert. Arrangementet var åpent for alle over 18år og ble arrangert på Cafe Stift i Lillehammer.

På stand for å promotere første arrangementet i UKA Lillehammer.

På stand for å promotere første arrangementet i UKA Lillehammer.

 

 • DOKUMENTARFILMVISNING;Studenten

Kultur- og samfunnsutvalget i Lillehammer inviterte sammen med Lillehammer Filmklubb til dokumentarfilmvisning en gang hver måned på Studenten! Dette var/er altså et arrangement som du kan følge gjennomgående ut hele året. Tema for de ulike datoene var: 11 feb – Tema: Bevissthet om overvåkning på nett, vi viste dokumentaren “Terms and Conditions May Apply”. 12 mars – Tema: Miljø, vi viste dokumentaren the 11th hour. 15 apr – Tema: Andre verdenskrig, vi viste dokumentaren “Memory of the Camps”. 

Første dokumentarvisning av dokumentaren "terms and conditions may apply"

Første dokumentarvisning av dokumentaren “terms and conditions may apply”

 

 • Høytlesningskveld: Krim

Studenten på campus fikk besøk av tre høytlesere fra Nansenskolen i Lillehammer. De leste hver opp sin novelle av henholdsvis Karin Fossum, Kjersti Scheen og Roald Dahl. Det er var en rolig og magisk stemning under høytlesningen og tilbakemeldingene gitt i ettertid var kun positive!

Sissel Jemer // en av de som bidro på høytlesningskvelden,

Sissel Jemer // en av de som bidro på høytlesningskvelden,

 

 • Gunnar R. Tjomlid – “Placebodefekten”

Høgskolen i Lillehammer fikk tirsdag 4.november besøk av Gunnar R. Tjomlid. Foredraget handlet om kritisk tenkning. Gjennom cirka én klokketime gikk Tjomlid gjennom faktorer som påvirker hvordan vi mennesker oppfatter og tolker våre omgivelser – og viste til hvor ofte vi blir lurt av oss selv. Tjomlid brukte også tid på forklare hvordan dette kan relateres til alternativ behandling, og hvilke implikasjoner dette kan ha for behandling av mennesker.

Foredraget ble holdt i auditorium D, 14.15

FullSizeRender

 

 

 •  AKULBI (Akademisk og kulturell boikott av Staten Israel)

Høgskolen i Lillehammer fikk tirsdag besøk av lederen for bevegelsen AKULBI. Under besøket holdt hun et foredrag om kulturell og akademisk boikott av Staten Israel. Foredraget hadde en kort introduksjon til dagens situasjon om forholdet mellom Israel og Palestina, hvor fokuset lå på konsekvensene den israelske okkupasjonen har for den palestinske befolkningen. Deretter gikk fokuset over på det mange vil kalle kontroversielt: en boikott av akademiske institusjoner i Israel.

Foredraget ble holdt 21 oktober, klokken 14.15 i auditorium C

F.v Kine (arrangementsansvarlig KULSAM), Vanja (leder AKULBI) og Anders (økonomisansvarlig KULSAM)

F.v Kine (arrangementsansvarlig KULSAM), Vanja (leder AKULBI) og Anders (økonomisansvarlig KULSAM)

 


ARRANGERT AV 2013/14 STYRET

 • Reservasjonsretten – Et steg tilbake eller legens rett?

Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer arrangerer debatt om reservasjonsretten. Reservasjonsretten er et brennhett tema i norsk politikk og medier i dag. Nå arrangerer Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer debatt om temaet.

Ordstyrer er Øyvind Svendsen
Panelet består av:
Tommy Andreassen (lege)
Stian Westad (Avdelingsoverlege for Fødeavdelingen ved Sykehuset Lillehammer)
Hilde Ekeberg (KrF)
Venstre (TBA)
Vi starter arrangementet med en innledende samtale med Kommuneoverlegen i Lillehammer Øystein Hveding. Debatten vil finne sted på Litteraturhuset i Lillehammer tirsdag 25. februar kl. 19.00. Arrangementet er gratis for alle.

GD: http://www.gd.no/kultur/article7184844.ece

bilde kopi

 

 

 • I samarbeid med UKA Lillehammer inviterte vi til intervju med musikkredaksjonen til P3.

Lurer du på hvordan de største musikkhitsene oppstår? Hvordan musikken i P3 velges ut? Hvem som velger hva vi får høre og hvordan redaksjonen jobber for å finne ut av hva som slår an, og hva som skal forme radio-Norge? Vet du hva som skal til for at din låt skal få spilletid?
Sammen med intervjuer og publikum skal P3 forsøke å svare på disse spørsmålene og flere, under samtalen på Café Stift. Publikum får også selv anledning til å stille spørsmål.

bilde

 

 

 • Filmsamtale med regissør Erik Poppe

I samarbeid med Den Norske Studentfilmfestivalen stiller vi i Kultur- og Samfunnsutvalget i Lillehammer med en filmsamtale med regissør Erik Poppe!

Erik Poppe er ressigøren bak blant annet Hawaii, Oslo og De Usynlige. Hans nyeste film Tusen ganger god natt vant juryens Grand Prix under filmfestivalen i Montreal. Denne har premiere snaue tre uker Den Norske Studentfilmfestivalen avholdes og vi gleder oss!

Sted: Kulturhuset Bankens Festsal
Dato: Torsdag 26.09-13
Tid: 18:00

Erik_Poppe

 

 

 • Valgvake på studenthuset Bingo´n 9 sept 2013

På programmet for kvelden hadde vi:

-Debatt med talentfulle ungdoms politikere: Hva slags Norge våkner vi til imorgen?

-Politisk ekspert Øyvind Tønnesson deler sine synspunkter vedr debatten samt stortingsvalget 2013.

Jens eller Erna? Du får alle svarene på kultur- og samfunnsutvalgets valgvake!

GD: http://www.gd.no/nyheter/article6848832.ece

VALGVAKE 2013 STOR A3

 


ARANGERT AV 2012/13 STYRET 

 • Kjøpesenterene tar over?

Du har kanskje ikke tenkt på at temaet “byutvikling” kunne være spennende? Kulturutvalget i Lillehammer inviterer til en samtale om nettopp utviklingen av by, og har fått hanket inn sivilarkitekt Morten Ednes som brenner for dette. Ednes besøkte Den Norske Litteraturfestivalen ifjor,og kommer den 11.februar til Bingoen for å snakke om effekten de store kjøpesentrene har for identiteten til en by

 • Fremtiden til norsk musikk i utlandet

I samarbeid med UKA, arrangerer Kulturutvalget i Lillehammer et foredrag hvor Music Export Norway, representert av Jonas Vebner kommer for å snakke om norsk musikk og dens fremtid i utlandet. Cazadores vil også delta og se på saken fra en musikers perspektiv.

 • Paneldebatt

I regi av Kulturutvalget i Lillehammer, inviterer SAIH til debatt. I andre deler av verden blir studenter truet til taushet, fengslet og utvist fra utdanningsinstitusjonene for sine meninger. Unge mennesker med kunnskap og mot blir fratatt muligheten til å bygge landet sitt. SAIH vil gi utviste studenter mulighet til å fullføre utdanningen sin.

Ayaba Cho Lucas er en av mange studenter som har opplevd dette. Han kommer til Lillehammer under UKA for å fortelle sin historie. Kvelden vil også by på et panel som vil diskuterer denne problematikken som i aller høyeste grad fortjener mer oppmerksomhet.

 • Uke 9, Temauke

Markering av stemmerettsjubiléet Kvinner har hatt stemmerett i 100 år, men er arbeidet med likestillingen over? I annledning stemmrettsjubileet står Kulturutvalget for en rekke arrangementer som vil sette fokus på tema rundt kjønn og likestilling. Det blir paneldebatt, foredrag, filmvisning og quiz. I tillegg vil vi få besøk av blandt annet Charlotte Myrbråten fra Fett, og tidligere Nova-forsker Charlotte Koren, for å nevne noen.

 • Dialektforvirring!?

Kulturutvalget i Lillehammer inviterer til foredrag med språkforsker og professor Kristin Melum Eide. Hvorfor endrer vi dialekta vår når vi flytter, og hvorfor vi får kjeft for det?

 • Er Norge klar for å bli republikk?

I år, igjen, vil tusener av barn marsjere jublende forbi slottet, veie med flagg og synge «Harald, Harald hipp, hipp, hipp, styrer hele landet sitt». Og kanskje, hvis de smiler stort og synger høyt, får de et lite vink tilbake fra de der oppe på balkongen. Kulturutvalget i Lillehammer inviterer til debatt om det norske monarkiet. For hva vil det si å ha et kongehus? Er det en nasjonal og samlende bauta, eller er det bare dyr pynt?  Og ikke minst, hva ville alternativet vært dersom det skulle avskaffes? Foreningen Norge som republikk stiller til debatt. Kommer du?

 • Lillehammer Filmklubb og Kulturutvalget i Lillehammer innviterer til Animeaften

Det blir visning av Akira, en japanskprodusert, dystopisk animasjonsfilm fra 1988 på Lillehammer Kino kl 16.

Anne Helene Thelle holder foredraget “Studio Ghibli og arven etter Miyazaki Hayao” på Bingo’n kl 19. Thelle er filolog og dr. philos ved Universitetet i Oslo. Hun er selv oppvokst i Japan og har skrevet boken “Anime – Hva er det, historier om japansk anime”.

Etter foredraget viser vi Chihiro og heksene, animasjonsfilmen som tok vesten med storm i 2002. Tegneren Miyazaki Hayao og Studio Ghibli står bak.

 • Det amerikanske presidentvalget?

Kulturutvalget i Lillehammer inviterer til valgvake på Studenthuset Bingo’n 6. november i forbindelse med det amerikanske presidentvalget.

Bli med og opplev valget med direktesendt TV-sending hele natten lang. Det vil også bli holdt foredrag og quiz om amerikanske presidenter og politikk.

Vi serverer pølser og brus for en ubetydelig slant hele kvelden, og det vil selvfølgelig være servering i baren frem til kl 03.00. Det beste av alt, arrangementet er gratis!

Så, hvem blir det? Mitt Romney eller Barack Obama? Vi i Kulturutvalget venter spent på avgjørelsen og håper du vil være med på valgvaken 2012.

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: